Φώνηση-Διαταραχές Φώνησης - Ενημερωτικό Υλικό

 

Οι επιδράσεις της τηλεδιάσκεψης στην υγεία της φωνής μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2021

Οι τηλεδιασκέψεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δημιουργούν φωνητικές προκλήσεις εξαιτίας των ανεπαρκών ακουστικών και οπτικών λήψεων, της χρονοκαθυστέρησης και της αυξημένης προσπάθειας που απαιτείται για να καλυφθούν τα στοιχεία της εξωλεκτικής επικοινωνίας. Όλα αυτά, μπορεί να επιδράσουν σημαντικά όχι μόνο στην υγεία της φωνής μας, αλλά και στην φυσική και ψυχική μας υγεία.

 

Συμβουλές για το εργασιακό σας περιβάλλον:

1. Χρησιμοποιείστε εξωτερικό μικρόφωνο για να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα της φωνητικής εξόδου. Μπορεί να μειώσει την ανάγκη να πιέσετε τη φωνή σας.

2. Κατεβάστε μια δωρεάν εφαρμογή και ελέγξτε την ένταση της φωνής σας. Τοποθετείστε το μικρόφωνο σε απόσταση 15-30 εκ. από το στόμα σας και προσπαθήστε να κρατήσετε την ένταση της φωνής σας περίπου στα 60-80 db.

3. Χρησιμοποιείστε ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία ώστε να βιώνετε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά την εμπειρία του να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με άλλους.

4. Επενδύστε σε μια καρέκλα που βοηθά να διατηρείτε μια καλή στάση σώματος. Για κάποιο χρονικό διάστημα σηκωθείτε ή καθίστε σε μία μπάλα pilates.

5. Τοποθετήστε την οθόνη, ακριβώς μπροστά σας ώστε να αποφεύγετε να σκύβετε μπροστά ή να τραβάτε το κεφάλι σας πάνω ή κάτω.

6. Χρησιμοποιείστε τις δυνατότητες που σας δίνει η πλατφόρμα των βίντεο κλήσεων , όπως το κουτί συνομιλίας (chat box) ή τον πίνακα (white board), για να κάνετε οικονομία στη φωνή σας.

7. Αποφεύγετε να ισορροπείτε το τηλέφωνο μεταξύ του ώμου και του αυτιού σας. Χρησιμοποιείστε την ανοιχτή ακρόαση ή ακουστικό (hands free).

8. Προγραμματίστε συχνά και σύντομα διαλλείματα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας για να αποφεύγετε να κουράζετε τη φωνή σας. Προτείνονται πέντε λεπτά την ώρα..

 

Επιστροφή