Σίτιση-Κατάποση (Δυσφαγία) - Εκδηλώσεις

 

Δια ζώσης σεμινάριο: Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα:"Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια). 

 

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξηγήσει τον τρόπο και μηχανισμό με τον οποίο οι σωλήνες τραχειοστομίας μπορούν να επηρεάσουν την κατάποση.

 

Πρόγραμμα:

  • 09:30-10:00   Προσέλευση

Στοιχεία Ανατομίας & Ενδείξεις Τραχειοστομίας - Είδη Τραχειοσωλήνων - Επίδραση Τραχειοσωλήνα σε Κατάποση και Φωνή. Πως οι Βαλβίδες Ομιλίας Επιδρούν στην Κατάποση και Φωνή - Αbove Cuff Vocalization ((AVC) - Evidence Based Practise (ΕBP) Πρωτόκολλα - Αξιολόγηση Φώνησης & Κατάποσης σε Ασθενείς με Τραχειοστομία - Ο Ρόλος του Λογοθεραπευτή στη Διαχείριση της Τραχειοστομίας

  • 12:30-13:00   Διάλειμμα

Πρωτόκολλα Απογαλακτισμού Evidence Based Practise (EBP) - Ο Ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας στην Εξασφάλιση Καλύτερης Ποιότητας Ζωής των Ασθενών με Τραχειοστομία - Ασθενείς με Τραχειοστομία σε: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης (ΚΑΑ) και Κατ'όικον Ασθενείς -  Μελέτες Περιπτώσεων - Συζήτηση

  • 15:00             Τέλος Σεμιναρίου

 

Εισηγητές:

  • Ψυχογιού Λουκία, SLT, MSc
  • Πολίτη Χριστίνα, SLT, MSc. Rehab. Sci.PhD (cand), Επικεφαλής της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΛΛΕ
  • Αλεξανδροπούλου Άννα, SLT, MSc.PhD (cand), Μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία
  • Κουτσουρίδης Κωνσταντίνος, SLT, MSc, Μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία

 

Το σεμινάριο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για διαβούλευση με κατάλληλο επαγγελματία υγείας, καθώς η ιατρική κατάσταση κάθε ατόμου είναι μοναδική.

 

Κόστος Συμμετοχής*

  • Φοιτητές και  Ενεργά Μέλη ΣΕΛΛΕ: 80 ευρώ 
  • Μη Μέλη ΣΕΛΛΕ: 100 ευρώ

* Τιμή χωρίς ΦΠΑ.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε τιμολόγιο: + Φ.Π.Α 24% επί της αρχικής τιμής. Διαφορετικά θα λάβετε απόδειξη είσπραξης. 

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσεων, πατήστε εδώ.


Πολιτική Ακύρωσης

 

Οι συμμετέχοντες, που επιθυμούν την ακύρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει να την αποστέλλουν γραπτώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο epep@selle.gr μέχρι και δεκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν το  σεμινάριο και θα λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων (μείον 15 ευρώ για τα διαχειριστικά έξοδα του σεμιναρίου).

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν επιστρέφονται οι εγγραφές.

 

Επιστροφή