Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος - Εκδηλώσεις

 

Σεμινάριο: Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2024

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτριες την Δρ Κατσίκα Ιωάννα,ψυχολόγο παιδιού και εφήβου και την Δρ Σαραφίδου Μάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο. 

 

Ημερίδα στην Καλαμάτα: «Μια Ματιά...στον Αυτισμό»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική- ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο: «Μια Ματιά...στον Αυτισμό», με την συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αυτιστικού Φάσματος. 

 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2023

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

 

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2023

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 & 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού. 

 

Συμμετοχή στο Nevronas Festival

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2023

Ο ΣΕΛΛΕ στηρίζει τη συμπερίληψη και συμμετείχε στο 2o Nevronas FESTival, με στόχο να «Υπάρχουμε μαζί….και στην Τέχνη»! Από τις 5 έως και 8 Οκτωβρίου στο 2ο Νevronas FESTival – Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Διάδρασης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τον δικό μας τρόπο Θέατρο, Μουσική, Χορό, Εκθέσεις, Κινηματογράφο, Εργαστήρια, Performances, Ομιλίες και Συζητήσεις!

 

Διαδικτυακή συνέντευξη με τίτλο: «Μιλώντας Ανοιχτά για τον Αυτισμό»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2023

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος (ΟΕΕ) για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος του ΣΕΛΛΕ, διοργάνωσε σε συνεργασία με το nevronas.gr, μια διαδικτυακή συνέντευξη με τίτλο: «Μιλώντας Ανοιχτά για τον Αυτισμό».

 

Ημερίδα στα Ιωάννινα: Από τη Διάγνωση στην Αυτονομία – Από την Παιδική Ηλικία στην Ενήλικη Ζωή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική- ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο: «Από τη Διάγνωση στην Αυτονομία – Από την Παιδική Ηλικία στην Ενήλικη Ζωή», με την συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αυτιστικού Φάσματος.

 

Κύκλος Εκπαίδευσης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2022

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Κύκλος Εκπαίδευσης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εξαιρετικούς ομιλητές που συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία του εκπαιδευτικού κύκλου αλλά και όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

 

 

Βίντεο: Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη Δ.Α.Φ., το 2021 πραγματοποίησε φωτογράφιση με επώνυμα πρόσωπα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
 

 

Γλωσσικές Δυσκολίες και Αυτισμός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021

Ο ΣΕΛΛΕ και οι Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος "Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος" και "Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές", διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, webinar, με θέμα: "Γλωσσικές Δυσκολίες και Αυτισμός", την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

 

Η Τροφική Επιλεκτικότητα στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2019

Ο ΣΕΛΛΕ και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος "Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος"  διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα, με θέμα: "Η Τροφική Επιλεκτικότητα στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος", στις 31 Μαρτίου 2019.

 

Βιωματικό Εργαστήρι: Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2019

Ο ΣΕΛΛΕ και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος "Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος"  διοργάνωσαν Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού", στις 30 Μαρτίου 2019.